Een Volwaardige Man

 

“Een werkende vrouw die omwille van haar carrière afziet van het moederschap, is onvolwaardig. Hoe succesvol ze ook mag zijn, ze schiet dan toch tekort.” (Hürriyet)

De Turkse president Erdogan vindt mij een onvolwaardige vrouw, lees ik. Daar baal ik van, want ik was net zo lekker op streek met mijn vrouwelijkheid naar Turkse maatstaven: Vrouwen moeten zeker drie kinderen krijgen – check. De zakenwereld kan en mag geen alternatief worden voor het moederschap – ook best aardig gedaan, vind ik. Maar dan: een vrouw moet het moederschap EN HET HUISHOUDEN niet weigeren, want dan verloochent ze haar vrouwelijkheid. Kijk, en daar ga ik nat. Want aan het huishouden heb ik een broertje dood (daar heb je die kinderen toch voor?). Wat ik dan wel weer lief vind is dat Erdogan oordeelt dat mijn postuur als vrouw ‘te delicaat is om te kunnen werken met een schep’. Ik heb in mijn leven veel complimenten gekregen, maar mijn postuur als delicaat bestempelen kan alleen een Volwaardige Man. Dank je, Recep Tayyip Erdogan, voor je bijdrage aan mijn zelfbeeld en het zetten van een nastrevenswaardige standaard voor vrouwen.Als we jou toch niet hadden!

< terug naar overzicht